
Vanliga frågor
Hur poppar man popcorn i kastrull?
Det bästa sättet att poppa våra gourmetpopcorn är i en kastrull. Använd en tjockbottnad kastrull, tillsätt en matsked olja (kokos- eller rapsolja fungerar bäst) och värm på medelhög värme, stoppa ner 3 popcorn och när dem poppars så häller du i resten av popcornkärnorna så att botten täcks. Skaka kastrullen lätt tills poppandet avtar – nu har du perfekt krispiga popcorn! Läs vår guide för perfekta popcorn här.
Hur poppar man popcorn utan olja?
Vill du ha ett fettfritt alternativ? Använd vår Micropopper för att enkelt poppa popcorn i mikron utan olja. På bara 3 minuter får du fluffiga, krispiga popcorn – helt utan fett!
Vilken olja är bäst att poppa i?
För bästa smak och konsistens rekommenderar vi att använda rapsolja, kokosolja (doft & smakfri) eller ghee. Dessa tål höga temperaturer och framhäver popcornen på bästa sätt. Undvik oljor med låg rökpunkt som olivolja.
Hur mycket popcorn blir det av 1 dl popcorn?
Det beror på om det är våra stora popcorn eller små. Men generellt sett så blir en 1 dl (100gram) popcorn en stor skål popcorn, cirka 2 -3 liter.
Är popcorn nyttigt?
Ja! Popcorn är ett naturligt fullkorn rikt på fibrer och antioxidanter. Popcorn innehåller till och med mer fibrer än vissa grönsaker! Våra popcorn innehåller inga tillsatser eller konstgjorda ämnen och om du luftpoppar i vår MICROPOPPER så får du ett super nyttigt kalorisnålt hälsosnack utan tillsatt fett.
Innehåller popcorn gluten?
Nej, våra popcorn är naturligt glutenfria och passar perfekt för dig som har glutenintolerans eller följer en glutenfri kost.
Hur förvarar man popcorn för bästa hållbarhet?
Förvara dina popcornkärnor i en lufttät behållare på en sval, torr plats. Undvik direkt solljus och fukt för att bevara fuktnivån i kärnorna – vilket är avgörande för att de ska poppa ordentligt.
Popcornkärnor håller sig färska i minst 12 månader om de förvaras korrekt. De blir inte oätliga när de blir gamla, men fukten avdunstar över tid, vilket gör att färre kärnor poppar och de kan bli mindre fluffiga.